Швейцарският фармацевтичен гигант Roche Holding съобщи в понеделник, че е сключил

...
Швейцарският фармацевтичен гигант Roche Holding съобщи в понеделник, че е сключил
Коментари Харесай

Фармацевтичният гигант Roche купи американска компания за $2,7 милиарда

Швейцарският фармацевтичен колос Roche Holding заяви в понеделник, че е сключил дефинитивно съглашение за придобиването на Carmot Therapeutics, частна американска компания с проучвателен фокус върху затлъстяването, за 2,7 милиарда $.

В допълнение към първичната покупна цена от 2,7 милиарда $, от Roche споделиха, че притежателите на акции на Carmot ще получат заплащания до 400 милиона $, в случай че бъдат реализирани избрани цели, осведоми Reuters.

Настоящото портфолио на Carmot включва подкожни и перорални инкретини в клиничен етап, ориентирани към лекуване на затлъстяване при пациенти със и без диабет, както и редица предклинични стратегии, се споделя в изказване на Roche.

Главният медицински шеф на Roche, Леви Гарауей, сподели, че клиничните данни за водещия актив на Carmot CT-388 са изключително обнадеждаващи.

Служителите на Carmot ще се причислят към фармацевтичния отдел на Roche, когато договорката публично завърши, което се чака да сатне през първото тримесечие на 2024 година.

Roche ще получи достъп до актуалното портфолио за научноизследователска и развойна активност на Carmot, в това число всички клинични и предклинични активи.

Припомняме, Roche Holding през октомври реализира съглашение за придобиване на фармацевтичната компания Telavant Holdings от Roivant Sciences и Pfizer Inc. Щвейцарската компания ще заплати 7,1 милиарда $ неотложно и още 150 милиона $ в близко бъдеще, в случай че бъдат реализирани избрани цели за лекарството RVT-3101.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР